Mitä kotitoimistosi tarvitsee?

Mitä kotitoimistosi tarvitsee?

September 19, 2022 Off By Antwan Kreiger V

Moni työskentelee nykyään etänä. Lisääntyneet työtunnit vaativat kotitoimistolta muutakin kuin pelkän Macin.

Olipa kyseessä palkkatyö, lisätienesti tai intohimoinen harrastus, jonka parissa kyhjötät koneella pikkutunneille, kotitoimistossa ergonomian on oltava kunnossa. Onneksi on runsaasti vaihtoehtoja, jotka tekevät työskentelystä miellyttävää ja ennen kaikkea turvallista.

Shoppaile tässä myymälässä ja löydä toimistoosi tarvittavat lisälaitteet.

Näytön paikka

Jokainen istumatyöläinen tietää, että työpäivä koneella rasittaa kehoa ja voi johtaa erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Krooninen päänsärky, jännitysniska, puutuneet kädet, kipuileva alaselkä – kenelläpä ei olisi kokemusta näistä tavallisista vaivoista? Kotitoimistossakaan ei siis kannata rojahtaa läppärin kanssa sohvannurkkaan.

Koneen näytön tulee olla samalla korkeudella silmien kanssa. Mikäli joudut katsomaan alaspäin, päänsärky on ennen pitkää taattu. Paras ratkaisu on työpöytään kiinnitettävä teline, jonka avulla voi vaihdella näytön kulmaa ja korkeutta. Näytön voi säätää oikealle korkeudelle myös erillisellä telineellä. Kyynärpäiden tulisi olla suorassa kulmassa, joten langaton näppäimistö voi olla tarpeen. Myös langaton hiiri ja erillinen rannetuki vähentävät käsien kiputiloja.

Istuen vai seisten?

Tutkimusten mukaan istuminen on haitallista, mutta haittoja voi vähentää. Selkänojattoman tuolin epävakaa liike aktivoi keskivartalon lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Ristiselän painetta vähentää ergonominen tyyny. Mikäli työtuolin korkeudessa on toivomisen varaa, auttaa erillinen jalkatuki.

Seisten työskentelystä on kiistatta hyötyä. Jos sinulla on säädettävä työpöytä, nouse välillä seisomaan. Miltä kuulostaisi tasapainolauta tai jalkapohjia hierova ja kehoa aktivoiva alusta? Kannattaa kuitenkin muistaa, että toimistotyöläiselle seuraava asento on aina paras asento.