Ammattimaisuus on tärkeää myös kotitoimistossa

Ammattimaisuus on tärkeää myös kotitoimistossa

April 30, 2024 Off By Antwan Kreiger V

Muuttuneessa maailmassa etätyöskentelyn osuus kasvaa jatkuvasti. Ensin ajateltiin, että etätyöskentely loppuu, kun toimistoille pystyi taas palaamaan. Niin ei kuitenkaan käynyt ja yhä useammat yritykset jopa kannustavat työntekijöitään työskentelemään kotoa käsin. Etätyöskentelyssä on lukuisia etuja sekä työntekijälle että työnantajalle.

Kotitoimisto ei esimerkiksi vaadi samanlaista työmatkaa kuin varsinaiselle toimistolle meneminen, joten työntekijän energiaa säästyy. Etätyöskentely mahdollistaa myös oman työtilan tehokkaamman hallinnan ja sen avulla monen työntekijän on helpompi keskittyä työhönsä. Vaikka työskentelystä näin tuleekin monin tavoin mukavampaa, on kiinnitettävä huomiota myös siihen, että työskentely säilyy ammattimaisena.

Onko kotitoimistosi nuhjuinen?

Etätyöntekijät saattavat vitsailla, että heillä on vain paita päällä ja housut puuttuvat, kun videopalaverissa ei kuitenkaan näy keskivartaloa ja päätä enempää. Toiset saattavat mennä pidemmälle ja sanovat, että aamulla he pyörähtävät suoraan sängystä työskentelemään etätyöpisteelleen. Tällainen vitsailu voi olla leikkimielistä, mutta samalla on tärkeä muistaa, että epäsiisti olemus ja nuhjuinen kotitoimisto voi vaikuttaa työskentelyyn negatiivisesti. Vaikutus voi olla alitajuinen ja siksi sitä voi olla kaikkien kotoa työskentelevien hyödyllistä miettiä.

Lähityöskentelystä vinkkejä myös kotiympäristöön

Joitakin lähityöskentelyn niksejä voisikin soveltaa myös kotitoimistolle. Työpiste on hyvä pitää siistinä ja omasta henkilökohtaisesta hygieniasta huolehdittava. Työpisteen organisoinnista voi tutkia lisää täältä. Aivan sentään pukuun ei kotona tarvitse pukeutua, mutta siisti pukeutuminen voi kirkastaa mielen ja tehostaa työskentelyä.