Kategoriat

Suositeltavia verkkokauppoja

Ostosten tekeminen internetissä on tätä päivää. Se on varsin helppoa ja hauskaakin, ja erilaisia tuotteita ja tarjouksia on myös helppo vertailla keskenään. Myös maksaminen onnistuu kätevästi: suomalaiset verkkokaupat hyväksyvät yleisesti pankkien suoramaksupalvelut ja luottokortit. Myös ulkomaisissa kauppapaikoissa voi usein maksaa kotimaisen pankin tililtä esim. NetTeller -palvelun kautta. Ja tietysti luottokorttimaksut ja PayPal ovat myös yleisiä maksuvaihtoehtoja.

Vaikka suurin osa verkkokaupoista ovat asiallisia ja luotettavia (ostettu tuote toimitetaan moitteettomasti, se vastaa kuvausta, palautukset ja vaihdot ovat mahdollisia, tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille jne.), niin valitettavasti joukossa voi olla myös kyseenalaisempiakin toimijoita. Tämän vuoksi on hyvä tietää mahdollisimman monta hyvämaineista ja luotettavaa sivustoa, jolloin voit tehdä ostoksia turvallisin mielin.

Suomalaisista verkkokaupoista ja -palveluista voi mainita ainakin portaalit Vertaa.fi ja Hintaseuranta.fi. Nämä palvelut eivät ole varsinaisia ostospaikkoja, vaan ne tarjoavat linkkejä tunnettuihin verkkokauppoihin. Hyvämaineisia ostospaikkoja ovat myös NetAnttila, Verkkokauppa.com ja Motley Denim -vaatekauppa. Ulkomaisista kaupoista suomalaisten suosiossa ovat mm. Amazon, eBay ja Thomann-musiikkikauppa.

Suomalaiset ostavat ja myyvät mielellään myös käytettyä tavaraa eli harrastavat kierrätystä. Netistä löytyykin useita mainioita kauppapaikkoja tähän tarkoitukseen. Esimerkkinä toimii jo 1990-luvulla aloittanut nettihuutokauppa Huuto.net, joka on eräs vanhimmista ja suurimmista suomalaisista netin kauppapaikoista. Uudempi yksityishenkilöiden kauppapaikka on myös suosittu Tori.fi, joka perustuu enemmän paikallisuuteen ja vapaamuotoisiin ilmoituksiin. Näitä sinänsä hyviä palveluja käytettäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että vastuu kauppatapahtumasta on aina ostajan ja myyjän välinen. On hyvä noudattaa riittävää tarkkaavaisuutta, sillä huijareita on valitettavasti myös liikkeellä.