Kategoriat

Parhaat IT-foorumit

Netistä löytyy useita tietotekniikan alan keskustelu- ja uutispalstoja eli ns. IT-foorumeja. Tietoteknisiin ongelmiin löytääkin usein vastauksen näiltä sivustoilta. Jos kyseessä on vielä spesifisempi ongelma, esimerkiksi linuxiin tai johonkin ohjelmointikieleen liittyvä, voi avuksi ottaa myös näiden aiheiden omat foorumit, joita löytyy suomenkielisinäkin. Mutta jos ymmärrät englantia, niin kannattaa katsoa myös ulkomaisia sivustoja.

Suomalaisista foorumeista moni löytää varmasti ensimmäisenä perinteisten tietokonelehtien sivustot, kuten esimerkiksi Tietokoneen ja Mikrobitin, jonka suosittu online-versio toimii MBNet.fi -osoitteessa. Sivusto noudattaa luonnollisesti Mikrobitti-lehden asialinjaa, mutta kirjoituksia on mahdollista tuttuun tapaan kommentoida. Myös sosiaalinen media on näkyvästi linkattu artikkeleihin, jolloin niiden jakaminen eteenpäin käy helposti. Suosittuja IT-foorumeja ovat myös keskustelupalvelu MuroBBS ja Afterdawn -sivusto.

IT-foorumit ovat hyvä keino saada apua tietokoneongelmiin, mutta niistä löytää usein myös kiinnostavia artikkeleita, sillä IT-alan lehdet ja sivustot julkaisevat uudet innovaatiot yleensä ensimmäisinä. Foorumien myötä voi myös saada hyviä vinkkejä lisätiedon hankkimiseen.